Miért előnyös apartmant vásárolni a Resort Planai projektben

A Resort Planai egy egyedülálló projekt

A Resort Planai ingatlan-projektben történő ingatlanvásárlás a következő okok miatt minősül jövedelmező befektetésnek:

– A Resort Planai az egyetlen lakó-projekt Schladmingban, amely további bérbeadás feltétele nélkül teszi lehetővé az ingatlanvásárlást.
– A projektben lévő apartmanok második és üdülési célú lakhatásra vannak szánva. Jelenleg ez a státusz nagyon „ritka”, és nem csak Schladmingban, hanem az egész osztrák Alpokban.
– Ausztria és az egyes tartományok lényegesen szigorítják az új építésű, második és üdülési célokra használt ingatlanok építésének jogi keretét. Az ilyen típusú ingatlan ajánlatok korlátozva lesznek, és a piacon csak korlátozott egységek lesznek.
– A fentiek nem csak az ingatlanárak kedvező kilátásainak előfeltételei, hanem a likviditás – a jövőbeni eladás szempontjából is.
– Az apartmanok további bérbeadása nem kötelező, azonban lehetséges. Tehát, ha az apartmanját Ön nem használja, érdekes bérbeadásból származó jövedelemre tehet szert.
– A bérbeadásból származó jövedelemmel járó befektetés, vagy az értékesítésből származó nyereség, EUR pénznemben egyidejűleg előnyös pénzügyi diverzifikáció is lehet, valamint az árfolyamkockázat eloszlása is.
– Ha azt mondják, hogy az ingatlanok legfontosabb tényezője a „helyszín, helyszín, helyszín”, akkor itt a három válasz:
o Ausztria régóta stabil ingatlanpiaccal rendelkezik az euróövezetben.
o Schladming AAA ingatlan helyszín az Osztrák Alpokban.
o A Resort Planai egyedi elhelyezkedésű, kilátással a Planai-ra. Jöjjön el megnézni…
– A statisztikák kedvezőek…

Ausztria egy stabil ingatlanpiac

Az osztrák ingatlanpiac hosszú távon stabil. Ausztriában az ingatlanárak enyhén emelkednek a „hitel” és a koronavírus-válság idején is.

Schladming – az érdeklődés és az árak is emelkednek

Schladming az egyik leggyorsabban növekvő ingatlanpiac az osztrák Alpokban. Ennek fő oka a helyi és a külföldi befektetők ingatlanvásárlás iránti érdeklődése ezen a területen. Schladmingban 2019-ben a lakóingatlanok ára kétszeresére nőtt a 2013-as évhez képest.

Schladmingban a telkek maximális ára 66%-kal nőtt (évközi növekedés) – 300 EUR/ nm-ről 500 EUR/ nm-re. Ez volt a telkek legnagyobb évközi növekedése az összes osztrák alpesi központok közül (forrás: Gewinn, 2019).

Market Report, Ausztria 2020

Amennyiben többet szeretne megtudni az osztrák ingatlanpiac helyzetéről, beleértve a Schladmingban és más osztrák alpesi üdülőhelyeken található ingatlanárakról, a legutóbbi jogszabályi változásokról, az alpesi turizmussal kapcsolatos adatokról stb., figyelmébe ajánljuk a Rellox társaság piaci jelentését. A report magyar nyelven készült és a pdf képes ismertetője az ISSUE szerveren tölthető le.

Szakértői vélemény

„A Resort Planai kivételes használati státusszal rendelkezik, amely lehetővé teszi a „második otthon“ létrehozását. Ausztria területén nagyon kevés ilyen projekt létezik. És nagy ritkaság, hogy egy ilyen projekt pont az Alpok egyik legnépszerűbb síközpontjában fekszik.

Schladmingban az önkormányzati választások 2020 márciusában lettek volna megtartva. Azonban addig lettek elhalasztva, amíg azt a választási helyzet megengedi. Néhány új schladmingi ingatlan projekt vár az új tanács általi jóváhagyásra. Az összes projekt rövid távú turisztikai bérbeadás módjában van tervezve. Más alpesi központok tapasztalataiból ítélve tudjuk, hogy az új apart-hotel projektek megvalósítása a régióban felfelé mozgatja az ingatlan standardokat és az ingatlanárakat. Természetesen kérdéses, hogy a nyilvánosság nyomására az új tanács jóváhagyja-e ezeket a projekteket.

Ebben a koronavírus pandémiával kapcsolatos további helyzet fejleményei és az osztrák ingatlanpiac körülményei lényeges szerepet játszanak majd. Enyhe optimista vagyok. Az osztrák ingatlanpiac még a „hitel“ válság idején is ellenálló volt, amikor az ingatlanárak Ausztriában enyhén emelkedtek (forrás: OeNB, Osztrák Nemzeti Bank). Amennyiben több információt szeretne a jelenlegi helyzetről, kérem, vegye fel velem a kapcsolatot“.

Teljes cikk: A koronavírus-válság hatása a külföldi ingatlanbefektetésekre

Forgács Péter, Magyarul beszélő értékesítési menedzser